Boottrip naar Klein Curaçao!

Boottrip naar Klein Curaçao!

Boottrip naar Klein Curaçao

Een klein, onbewoond eiland op zo’n 1,5 uur varen vanaf Curaçao. Wij zijn er geweest en gaan jullie er alles over vertellen. Lees snel verder! 

Op zo’n 1,5 uur varen ligt er een onbewoond eilandje, waar het strand nóg witter is en de zee nóg blauwer. Het klinkt bijna ongeloofwaardig, maar wij hebben het met eigen ogen gezien.

Afgelopen weekend vaarde wij met de organisatie Breeze naar het prachtige Klein Curaçao.
Om 8 uur verzamelde wij bij de haven van Janthiel bij het Spaanse water, vanaf daar is altijd het vertrekpunt.

Op de boot kies je een plekje uit en is er ook plek om boven bij de kapitein te zitten of op de punt van de boot. Ik heb er zelf maar voor gekozen om even beneden te blijven iets meer beschut op de boot.
Allereerst kregen we een lekker ontbijtje, het ontbijt bestond uit wraps met tonijnsalade of eiersalade en daarnaast waren er gezoete broodjes met kaas, tomaat en andere lekkernijen.

Na een korte welkomstboodschap kon onze toch beginnen! Voor de zekerheid hadden wij allemaal tabletjes genomen tegen zeeziekte, want dat schijnt een veel voorkomend iets te zijn zo op de heenweg in de ruwe zee.

Ik moet eerlijk zeggen dat de heenreis een klein beetje tegenviel wat betreft de zee. Op de heenweg vaar je tegen de golven in en dat geeft een hele erge schommeling, je kan je voorstellen dat na 1,5 uur schommelen, ik naar veel witte en grijze gezichten zat te kijken! Ondanks 2 reistabletjes had de boottocht voor mij ook niet tien minuten langer moeten duren, haha.

Klein Curaçao

uitzicht Klein Curaçao

boottrip breeze

vuurtoren Klein Curaçao

beach klein curacao

varen breeze boattrip

En hierboven mocht ik een stukje varen op de terugweg! 🙂

Eenmaal land in zicht was iedereen weer voorzien van kleur in het gezicht en bij aankomst ben je snel vergeten hoe vervelend je je kan voelen tijdens een misselijk tripje. Het is zo ontzettend mooi bij aankomst!

De boot wordt aangelegd en iedereen is vrij om te gaan, je kan zwemmen met zeeschildpadden, snorkelen, of een stuk wandelen over het eiland waar je nog wat verlaten dingen vindt zoals een schip en een vuurtoren.

Om half 1 was er een barbecue op de boot met hamburgers, salades en nog veel meer! En rond half 4 zijn we weer terug gaan varen naar de opstapplaats bij het Spaanse water.

Tips voor Klein Curaçao:

  • Smeer je goed in! Het gaat daar 3 x zo hard met de stralen van de zon.
  • Vergeet geen reistabletjes mee te nemen en in te nemen.
  • Vergeet geen snorkel-set.

Kijk voor meer informatie over de tripjes naar Klein Curaçao met Breeze op hun Facebookpagina en boek snel jouw eigen tripje naar dit prachtige onbewoonde eiland.

Gerelateerde blogs:


No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.